Naturopatisk ernæring vektlegger ubehandlet og økologisk mat som medisin – en vesentlig del av helbredelse i mange urfolksamfunn. I dag ser vi at å vende tilbake til kjemikaliefri mat, sammen med andre kostholdsendringer, er et effektivt svar på mange helseproblemer og vanlige sykdommer.

CNM-studentene lærer om de fysiologiske og biokjemiske prosessene i ernæring i tillegg til kunnskap om mat som energi. Naturopatisk ernæring fokuserer også på avgiftning (detox) og rensing, da bare fullt fungerende organer er i stand til å absorbere og utnytte næringsstoffene optimalt.

For flere tusen år siden fant kinesiske healere en måte å klassifisere mat og sykdom på, i henhold til enkle, observerbare mønstre. Avkjølende mat bør spises ved overoppheting, og varm mat er best for dem som føler seg kalde. Avgiftende matvarer bør spises av personer som har for mange giftstoffer i kroppen, og oppbyggende matvarer er bra for dem som har mangler osv.

De tradisjonelle kinesiske og øst-indiske ayurveda-systemene har blitt brukt med stor nøyaktighet for å diagnostisere sykdomstilstander, og for å klassifisere matvarer som ulike medisintyper.

Diplomkurset i naturopatisk ernæring hos CNM kombinerer autentiske tradisjoner fra orientalsk medisin med ny vestlig forskningsbasert ernæringsvitenskap.

Naturopatisk ernæring fokuserer på følgende:

  • Mat som medisin
  • Avgiftning og rensing
  • Pasientens helsetilstand
  • Supermat
  • Kosttilskudd, biokjemi og laboratorietester
  • Optimale dietter med matkombinasjoner tilpasset individet
Next: Diplomkurs i naturopatisk ernæring